Tel +32 (0)56/25 21 95
Belfloors : Linoleum
is gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van zachte vloerbekleding

Linoleum

100% natuurlijke grondstoffen, in overvloed beschikbaar

De natuur is een perfecte bron van hernieuwbare grondstoffen voor de productie van linoleum. Deze grondstoffen worden geoogst of gewonnen. Hierbij wordt relatief weinig energie verbruikt.
Linoleum wordt gemaakt met natuurlijke, hernieuwbare bronnen: lijnzaadolie, harsen, houtmeel, kalksteen, jute en ecologisch verantwoorde pigmenten. Deze zijn niet alleen het geheim van de onnavolgbare look en feel van elk design, maar ook de reden waarom linoleum niet-allergeen is. Ze verklaren ook waarom uit de evaluatie van de levenscyclus blijkt dat linoleum ecologisch gezien de meest aangewezen vloerbedekking is. 

Linoleum Lijnolie, de belangrijkste natuurlijke grondstof voor linoleum, wordt verkregen door de zaden van de vlas-plant uit te persen. Aan de lijnolie wordt talolie toegevoegd. De olie wordt geoxideerd en gemengd met pijnhars. Hierdoor ontstaat het zogenaamde cement wat de basis vormt voor linoleum.
Linoleum Pijnhars, het belangrijkste materiaal in de eerste productiestappen van onze linoleum wordt van pijnbomen afgetapt zonder de groei van de boom te belemmeren. De combinatie van pijnhars en lijnolie maakt  onze linoleum sterk en elastisch.
Linoleum Houtmeel wordt gebruikt om de pigmenten aan elkaar te binden en kleurechtheid te verbeteren. Onze linoleum behoudt daardoor zijn mooie, levendige kleur tijdens zijn levensduur. Het gebruik van houtmeel zorgt bovendien voor een bijzonder vlak oppervlak. Wij hebben bewust gekozen voor houtmeel van Europese bomen waarbij iedere gekapte boom door jonge aanplant wordt vervangen.
Linoleum Kurkmeel ontstaat door het afpellen van de bast van de kurkeik die wordt verbouwd in landen rond de Middellandse Zee. De bast wordt om de zeven à tien jaar gepeld, dit belemmert de groei van de boom niet. Kurkmeel wordt gebruikt als natuurlijke grondstof in enkele van onze gebruikte producten.
Linoleum Kalksteen wordt overal ter wereld in enorme hoeveel-heden aangetroffen. Zeer fijn vermalen is het een waardevolle grondstof. Het geeft linoleum haar specifieke sterkte en dichtheid.
Linoleum Ons linoleum heeft haar levendige, prachtige kleuren te danken aan het gebruik van ecologisch verantwoorde natuurlijke kleurpigmenten. De pigmenten die we in onze producten gebruiken bevatten geen zware metalen of andere schadelijke stoffen.
Linoleum Van alle materialen die geschikt zijn als rug voor vloerbedekking heeft jute veruit onze voorkeur. Het garen voor dit weefsel wordt gesponnen van vezels van de in India en Bangladesh groeiende juteplant.